vrijdag 24 januari 2014

De toekomst

Vandaag ben ik dan naar de dokter gegaan om eens te praten over afvallen en het feit of ik nu een probleem heb of niet en of ik een beetje verantwoord bezig ben.

Zij vond het wel nodig dat er iets gebeurde, want hoewel ik nu geen direct probleem heb zal dat wel komen als ik met mijn oude levensstijl verder ga.  Ze wou me nog net niet direct doorverwijzen, ik mag nog 2 weken op mezelf mijn Yum Yum dieet volgen. Daarna heb ik met haar een evaluatiegesprek. Zij wou een evaluatiegesprek over een week, ik over een maand dus het werd 2 weken.


Direct na afloop van het gesprek heb ik een kalender gekocht waar ik iedere dag een sticker op mag plakken als ik goed bezig ben geweest.

Verder schrijf ik dit blog om mijn gedrag te onderzoeken en mij zelf het inzicht te laten krijgen waarom ik geen slanke den ben maar meer overeenkomst heb met een robuste beuk. Er viel een lezer al iets op. Waarom afvallen als ik er geen probleem mee heb? Ja, in het verleden dus omdat mijn dokter het mij ten stelligste aanraadde en nu omdat mijn dokter het mij gewoon aanraad. 

Mijzelf viel ook iets op, ik schrijf dat ik mijn huis heb gedeclutterd en vervolgens dat er achter in de kast nog allemaal pakjes brandnetelthee staan. Dat is inconsequent. En dat is het ook. Mijn huis is minimalistisch maar mijn keuken is gezellig rommelig en overvol. Dus ik heb de bezem er maar eens doorgehaald. Weg met die sushi roller, weg leuke tapas set, weg borrelglazen die ik toch nooit gebruik. Ook ging de ovenschaal weg die te groot is voor het keukenkastje waardoor het kastje niet meer goed sloot.  Het voelde als een bevrijding. Ik voelde kilo's van me afvallen met iedere doos keukenspul die ik naar de schuur bracht voor de kringloop. Daarna de levenswaren eens onder de loep genomen. Ik besloot afscheid te nemen van de rol beschuit die daar altijd staat. Ik eet geen beschuit maar ik bewaarde de beschuit om paneermeel van te maken. Maar dat gebruik ik ook niet. Het bleek dat deze rol beschuit houdbaar was tot 2011! Zo kwamen er wel meer verrassende dingen uit de kasten.  Inmiddels zijn de keukenkastjes keurig schoon en minimalistisch ingericht.

En de toekomst:  Het is beter niet te ver vooruit kijken maar in het moment te leven.

 
 
 

3 opmerkingen:

 1. Je maakt er echt werk van, super! Je illustraties zijn echt geweldig, ik lig in een scheur

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alweer wat kilo's kwijt dus ;-) Zijn dan wel andere kilo's maar ook dat soort zijn fijn om kwijt te zijn.
  Je plaatjes erbij zijn inderdaad super zoals Afvallige ook al zegt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een complimentjes, ik ga nog blozen...Het fijne is dat ik niet alleen kilo's kwijt ben maar ook dat mijn huid enorm is opgeknapt. Dat komt zeker door mijn dagelijkse kopje brandnetelthee, die alle onzuiverheden uit mijn bloed filtert. Of misschien doordat ik toch wel gezond ben gaan eten.

  BeantwoordenVerwijderen