dinsdag 21 januari 2014

Overpeinzingen waar staan we nu


Nu ja, ik ben dan maar begonnen op Blue Monday. En het ging zowaar goed.  Ik hield mij aan mijn programma.

Het is een simpel low budget dieet: havermout, Yum Yum en s 'avonds indiaanse bloemkool curry met rijst. Een banaan en een grapefruit tussendoor. ’s Avonds ging ik lezen in een dieetboek dat ik dit weekend van de bieb had meegenomen. Ik ken mezelf en ik ben slank. Ik zag het boek bij de bieb liggen, pontificaal op de nieuwe aanwinsten tafel. Het zag er wel leuk uit maar ik dacht: weer zo’n modieus dieetboek, die ken ik nu wel. Daarom liep ik door naar de tijdschriftenafdeling. Op de cover van de flair stond een foto van datzelfde boek. Ik had het gevoel dat het universum wilde dat ik dat boek mee naar huis nam en ik heb dat dus ook maar netjes gedaan.

Het is wel een grappig boek, de schrijfster die met maatje 36 op de voorkant staat vertelt daarin dat ze vorige week nog ¾ zak minibrosjes heeft staan wegsnaaien in een uurtje. Volgens haar is dat helemaal geen probleem, als je het maar niet iedere dag doet.  Kijk dat is nu een reële dame. Achterin staat trouwens een lijst met 200 maaltijdideeën met daarbij of ze Slank Medium of Large zijn. Het lijkt me wel leuk om aan de hand van die lijst je weekmenu te gaan samenstellen. Dus die lijst ga ik kopiëren voor eigen gebruik. Ook vond ik de tip dat je je voeding kunt testen en je dieet kunt bijhouden op een site van het Voedingscentrum. Daar was ik naar op zoek, want ik wil wel weten of ik een beetje verantwoord bezig ben.

Dus ik heb een profiel aangemaakt en mijn dieet ingevoerd. Het blijkt op alle fronten goed te scoren. Er mochten wel iets meer vezels in,  ik had namelijk parboiled rijst gegeten en geen zilvervlies.

Maar het mooiste is: de volgende dag ben ik 1 kilo afgevallen. Een prima dieetje dus, ik denk dat ik het het Yum Yum dieet ga noemen en er patent op ga aanvragenJ Nee, ik heb gewoon wat minder zout gegeten, dus ik verlies wat vocht. Maar het geeft wel een kick om de weegschaal de goede kant op te zien gaan. Ook heb ik nog flink wat huishoudgeld over want ik had alles nog in huis.

Vandaag heb ik gewoon weer hetzelfde gedaan als gisteren. Maar ik heb me nog 2 extra dingen voorgenomen. Iedere dag een vitaminepil en iedere dag een kop brandnetel thee om de afvalstoffen af te drijven. Ik ben namelijk natuurgids (als vrijwilliger) en ik geef excursies in de duinen over eetbare en medicinale planten. Over de brandnetel valt zoveel goeds te vertellen dat ik altijd een pakje brandnetelthee koop als ik weer een excursie heb gegeven. Maar die pakjes thee hopen zich op in mijn kast. Dus nu zet ik een pakje in het zicht op de aanrecht.
Vrijdag ga ik naar de dokter om te praten over hoe ik dit dieet ga volhouden. Dit blog wordt dus een soort tarot, wat er aan voorafging; waar staan we nu en vrijdag : wat brengt de toekomst.
 

 

 

4 opmerkingen:

 1. Whaha, je blog als een tarot :). Leuke naam, het YumYum-dieet, dat wil iedereen wel graag volgen. En dapper en slim van je om het met de dokter te bespreken. De mijne zei uit zichzelf: "Misschien geen slecht idee om eens naar een dietist te gaan," en dat wuifde ik ogenblikkelijk weg, en toen hield ze meteen haar mond. Het klinkt alsof je wat gezondere gewoontes aan het invoeren bent. Ik ben jaloers op je kilo, je was toen keer zoveel kwijt als ik. Baas boven baas! Morgen hoef je dus niet naar de WW?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ik hoef niet naar de WW want ik ben al .... 3 kilo kwijt. Yeah, Yeah.

   Verwijderen
 2. Ik snap trouwens niet dat ze die laatste 1/4 zak brosjes dan weer wel opzij kon leggen, nadat ze toch al 3/4 zak op had. Bij mij zou het zijn: "Kom op, even doorzetten!"

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat ze die laatste brosjes ook wel opgegeten heeft maar het niet durfde op te schrijven. Misschien is ze bang dat de mensen er wat van gaan zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen