woensdag 22 januari 2014

Dit is wat er bij komt kijken,

Bij het tarotspel voordat  je naar de toekomst gaat kijken, kijk je eerst naar het verleden daarna na het heden en dan komt er nog een stap: dit is wat er bij komt kijken.

Nu ik kan je zeggen er komt niet zo heel veel bij, ik heb mijn leven aardig op orde.

Ik ben econoom en accountant ( ja daarom dus de naam Lehmans Sister) Ik heb een goede baan met leuke klanten en fijne collega’s op fietsafstand van mijn huis. Als ik naar bedrijven ga die op een wat afgelegen industrieterrein gevestigd zijn, rijd ik mee met een collega of huur ik een Greenwheels auto.

Ik werk 4 dagen in loondienst en op vrijdag werk ik voor mijn eigen bedrijf of doe ik vrijwilligerswerk. Hier ben ik niet de hele dag mee bezig dus er blijft tijd over om naar de markt te gaan om groente en fruit in te slaan. Sinds ik het kookboek Plenty, (plenty groente om mee te koken) ga ik iedere week naar de markt. Ik koop dan veel puntpaprika’s, munt, koriander en peterselie en verder nog wat de markt te bieden heeft en ik neem soms een visje mee. Ik voel me helemaal Jamie Oliver als ik met mijn verse waren door de stad naar huis fiets. Het kookboek Plenty is niet zo maar een kookboek maar staat vol verrassende combinaties met gewone producten. Zo maakte ik dit weekend bloemkool met groene olijven, rozijnen en ui in de oven. Dat zou ik zelf nu nooit verzinnen. Maar vooral de Shakshuka ( eieren in paprika-tomaat prutje) heeft mijn hart gestolen. Nu hoor ik je al denken, eieren met paprika en tomaat, daar heb ik toch geen kookboek voor nodig. Maar hierin gaat ook komijn, laurier, koriander cayennepeper en ik zeg je : als je dit proeft wil je het ieder weekend eten. Dat doe ik dus ook. En het past prima in mijn Yum Yum dieet.

Om even verder te gaan met mijn leven, ik heb een gezellige vriendenkring, een abonnement op het Nationaal Toneel, ga drie keer per week zwemmen, mediteer dagelijks, los ieder jaar extra af op mijn hypotheek, heb mijn huis al gedeclutterd, heb net iets meer dan 40 stuks kleding in mijn kast en ik heb de lijst met 100 ergernissen bijna weggewerkt.

Rest mij dit jaar dus niets anders dan ergernis nummer 100 weg te werken: mijn gewicht naar beneden te krijgen. Een  jaar geleden was mijn bloed niet in orde, ik moest afvallen van de dokter. Hij wou mij het nieuws niet eens door de telefoon mededelen maar ik moest naar de praktijk komen. Ik zou niet direct dood neervallen als ik het niet afviel, maar moest toch rekening gaan houden met het feit dat ik het proces toch aardig aan het versnellen was.  Ik heb al vertelt over de 2 diëten die ik heb gevolgd maar het heeft wel geholpen. Want eind november was mijn bloed Pico Bello in orde. Ik was stomverbaasd maar het is toch echt waar.

Het is alleen zo dat ik afvallen niet zo interessant vind. Koken vind ik leuk en eten en deze bezigheden dan vooral met een wijntje erbij. Ik wordt ook een beetje pissig van vrouwen die zich zorgen maken als ze een stukje taart eten op een verjaardag terwijl ze een kilo of twee te zwaar zijn. Mens zeik niet denk ik dan, maar het gelijk is natuurlijk aan hun kant. Want door op tijd in te grijpen lopen de zaken bij hun niet uit de hand. Ik heb meer iets met Erica Terpstra die vrolijk over de wereld reist en geniet van alles wat het leven biedt. En ze is een goede vriendin van de Dalai Lama waar ik haar enigszins om benijd. Ik zie haar niet vragen hoeveel calorieën er in een sprinkhaan zitten, voordat ze hem in haar mond steekt.

Dus na de eerste enthousiaste weken van afvallen ( vanmorgen was er weer 2 kilo af, Yeah, Yeah, ) moet ik het vooral hebben van externe motivatie door anderen en de  resultaten. Maar als je een tijdje stil staat op je gewicht en ik weer andere leuke projectjes heb opgestart verdwijnt mijn interesse. Daarom gaan we vrijdag met de dokter, een blik in de toekomst werpen.

En dan ga ik ook eens kijken of ik een leuke lay-out voor mijn blog te voorschijn kan toveren. Hoewel het nu ook wel heerlijk minimalistisch en down to earth is.

2 opmerkingen:

 1. Wat ben je al lekker van leer getrokken met je blog! En met het afvallen, zo maar weer twee kilo er af, toe maar!
  Ik ben ook heel goed in crash-afvallen en daarna mijn kop weer in het zand steken, en binnen de kortste keren mijn kilo's er weer bij eten. Daarom ga ik nu vooral proberen mijn gewoontes blijvend te veranderen in een eetpatroon dat ik kan volhouden. (Maar even een crashje tussendoor sluit ik niet uit, sterker nog, dat heb ik voor binnenkort in de planning staan)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat er weer 2 kilo verdwenen is.
  Maar afvallen moet je voor jezelf doen, niet voor 'n ander!
  Als jij er niet zoveel mee hebt zoals je aangeeft....maar tegelijk zegt dat je gewicht een ergernis voor je is....spreek je jezelf toch wat tegen. ;-)
  Gewoon doorgaan, dan kom je waar je wezen wil.

  BeantwoordenVerwijderen